Kun laitoin mainoksia ensimmäisestä abstraktin akryylimaalauksen kurssistani Fuengirolan Facebook-palstoille, sain hyvin pian viestiä eräältä minulle ennestään täysin tuntemattomalta naiselta. Hän kertoi nähneensä kurssimainokseni ja ihastuneensa mainoksen kuvakollaasissa olleisiin värikkäisiin tauluihini. Hän kertoi, ettei pääsisi kurssille sillä oli Suomessa silloin, mutta on etsinyt heidän Benalmadenan kotiinsa värikästä taulua ja haluaisi tilata minulta taulun. Kysyi, teenkö tilaustauluja.

Vastaukseni kuului tietysti, että TOTTAKAI TEEN TILAUSTAULUJA! Tämä tapahtui siis maalattuani alle KAKSI kuukautta! Kuinka siistiä!

Tästä lähti käyntiin kova viestittely ja taulun ideointi. Sain asiakkaaltani inspiraatiokuvan, mutta hän ei halunnut samanlaista, vaan tiettyjä samoja elementtejä. Väritkin vaihtuivat melko paljon. Toiveissa oli itämaista mausteisuutta, espanjalaista, andaluciaa. Vahvoja värejä: viininpunaista, mustaa, ruskeaa ja curryn keltaista. Ainiin, ja tilaaja toivoi tauluun myös heidän lemmikkiensä tassunkuvat abstraktilla tyylillä. Oi, jännää! Olin niin intoa täynnä ja samalla mua vähän hirvitti, että mihinköhän mä olen juuri ryhtymässä. Ihan minipienellä parin kuukauden kokemuksella alan väsätä tilaustaulua ihmiselle, jota en tunne. Kääk! Mitä jos epäonnistun?

Ajelin Pinturas Andalucia kauppaan ostamaan sopivia värejä ja oikean kokoisen taulupohjan. Olin oppinut netistä lukemalla ja Youtube-tutoriaaleja katselemalla, että gessolla pohjustetaan aluksi taulupohja pariin kertaan ja sitten vasta ryhdytään maalailemaan. Tämä on tärkeää varsinkin silloin, jos canvasta ei ole esipohjustettu. Nykyään monet canvaspohjat myydään valmiiksi pohjustettuna, jolloin gesson käyttö ei ole välttämätöntä akryylimaaleilla maalattaessa. Työskentelin taulun parissa muistaakseni ainakin viitenä eri päivänä: pohjustin, maalailin eri vaiheita, signeerasin ja suojasin taulun vernissa-spraylla. Lopulta taulu oli valmis ja pääsin henkilökohtaisesti luovuttamaan taulun asiakkaalleni hänen Benalmadenan kotiinsa. Aivan mahtava kokemus! Ihanaa oli tavata taulun tilaaja ja nähdä livenä se tila, johon taulu asettui asumaan.

Loppuun lainaan vielä asiakkaaltani saamani ihanan palautteen:

”Jos kotisi seinät kaipaavat taidetta, mutta et löydä oikeanlaista ja esim. sisustukseen sopivia värejä, tilaa taulu 🤗 Ehdin jo aikani etsiä oikean kokoista ja väristä taulua meidän Benalmadenan kodin seinälle, kunnes törmäsin Riikan valmiisiin tauluihin. Juuri oikeaa väriä ei niissä ihan ollut, mutta rohkenin kysyä voisiko hän maalata tilaustyönä. Se sopi Riikalle ja yhteistyömme käynnistyi. Oli todella kivaa, vaikka olimme eri maissa, niin viestit lentelivät, kun Riika otti minut mukaan taulun eri vaiheisiin. Tuli olo, kuin olisin itsekin tehnyt osan meidän taulusta. Ja siksi siitä varsinkin tuli niin rakas ❤ Kiitos upeasta yhteistyöstä! Lämmin suositus! Itse innostuin niin aiheeseen, että ensi lauantaina osallistun Riikan abstraktin maalauksen kurssille!”

 

Kiitollisin mielin,