Tammikuun lopussa intuitiivisen maalausillan jälkeen kävin ostamassa ison kasan akryylimaaleja, taulupohjia, siveltimiä, palettiveitsiä ja muita välineitä. Siitä alkoi mieletön kokeiluvimma, myös poikani rakastuivat maalaamiseen ja näin löysimme yhteisen ihanan harrastuksen. Innostuin niin kovasti, että imin itseeni kaiken abstraktiin maalaamiseen liittyvän tiedon mitä vaan löysin. Luin netistä hyvin paljon akryylimaalauksesta sekä tuijotin Youtube-tutoriaaleja aivan järjettömän määrän.. ja vaan kokeilin, kokeilin ja kokeilin. Maalasin, maalasin ja maalasin. Kotimme seinät alkoivat äkkiä täyttyä minun ja poikieni maalauksista. Aivoni kävivät niin ylikierroksilla innostuksesta, että huomasin monena aamuna herääväni aivan liian aikaisin ja ensimmäinen asia mitä halusin tehdä, oli maalaaminen. Niinpä nousin monesti neljältä tai viideltä aamulla taiteilemaan. Alkuhuumaa, oi kyllä!

Yllätyin, miten nopeasti kehityin hommassa ja miten kivannäköisiä abstrakteja sekä jopa puoliesittäviä teoksia käsissäni syntyi. Mä oikeasti halusin laittaa niitä meidän kotimme seinille. Maalaaminen oli ja on niin ihanan vapauttavaa ja rentouttavaa, siinä unohtaa kaiken muun! Se vaan vei kertakaikkisesti minut mukanaan. Jaoin ystävilleni kuvia teoksistani, ja sain paljon kannustavaa ja positiivista palautetta. Hyvin pian ystäväni alkoivat kysellä, josko voisin vetää heidän lapsilleen yksityistunteja akryylimaalauksesta ja suostuin ilomielin. Sen jälkeen alettiin pyydellä, josko aikuisillekin saisi jotain opetusta, kun homma vaikuttaa niin superkivalta. Innostukseni selkeästi tarttui.

Niinpä päätin järjestää ensimmäisen abstraktin akryylimaalauksen työpajani Fugessa, maalattuani vain KAKSI kuukautta, miettikää! Mahdan olla hieman hullunrohkea. Vuokrasin ihanan Vegetalia-ravintolan käyttööni yhdeksi illaksi ja laitoin kurssimainoksia paikallisille Facebook-palstoille. Kehitin oman kurssikonseptini. Ensimmäiselle kurssilleni saapui 13 ihanaa naista, joista kolme oli äiti-tytär pareja ja itseasiassa vain yksi osallistujista oli ystäväni, loput tuntemattomia. Ilta oli aivan mahtava ja sain todella positiivista palautetta. Eräs nainen myöskin näki tämän kurssimainokseni, laittoi viestiä ja halusi tilata minulta taulun, jonka tietysti tein ilomielin! Ensimmäinen tilaustauluni, ihan mahtava kokemus! Hän pääsi itse osallistumaan taulun suunnitteluun ja tekoon hyvin paljon viestien välityksellä, ja juuri sen vuoksi siitä kuulemma tuli erityisen rakas. Kyseinen nainen kävi myöhemmin kurssillanikin.

Järjestin Fugessa vielä toisen onnistuneen workshopin ja sitten olikin aika palata Suomeen. Ajattelin, että kokeillaan löytyisikö Suomesta kiinnostusta abstraktin maalauksen sessioihin. Espanjasta käsin jo järjestin tilan ja laitoin mainokset ensimmäistä Helsingin työpajaani varten. Sinne saapui 24 ihanaa ihmistä, myös muutama mies, jes! Eli tupa oli ihan täynnä, mahtavaa!

Rakkaudella,