Riika täällä moi! Vielä kun tää vuosi 2019 alkoi, niin mä elin siinä uskossa, että oon täysin kuvataidoton tyyppi. Asuin perheeni kanssa Espanjan Fuengirolassa jo toista talvea ja mulla oli muutaman kuukauden ajan ollut sellainen luova olo, halusin tehdä jotain konkreettista omilla käsilläni. Oli maalausfiilis.

”Riika, ethän sä osaa maalata. Et osaa piirtää etkä maalata, et ole koskaan osannut”, höpötti ääni päässäni. Tää kuvataidottoman tyypin ääni on höpöttänyt mun päässä jostain ala-asteelta lähtien, kun en juurikaan ole saanut onnistumisen kokemuksia kuvaamataiteissa. Ainakin mun kouluaikoina kuvistunnit painottuivat pitkälti esittävään taiteeseen ja siihen, että kaikki tekivät samaan aikaan jotain tiettyä juttua. Kun en ollut siinä esittävässä puolessa hyvä, koin etten ole kuvataiteellisesti hyvä ollenkaan. Maalaaminen ja koko kuvataiteen skene oli mulle vielä tämän vuoden tammikuussa yksi epämääräinen möykky. En tiennyt mistään mitään, mutta halusin maalata. Sen tiesin ja tunsin.

Onnekseni huomasin ilmoituksen intuitiivisen maalauksen illasta Fugessa ja päätin osallistua, välittämättä juurikaan pääni sisällä mumisevasta tyypistä. Nyt seitsemän kuukautta myöhemmin täytyy sanoa, että olen niin mielettömän iloinen ja kiitollinen, että annoin tälle jutulle mahdollisuuden. Ihan mieletöntä, mitä kaikkea voikaan muutamien kuukausien aikana tapahtua!

Tein tämän kuvassa näkyvän teoksen siellä intuitiivisen maalauksen illassa tammikuun puolivälissä, kunhan pyörittelin värejä paperille fiiliksen mukaan. Ei mitään ihmeellistä, mutta pääni sisällä tapahtui jotain ihmeellistä tuona iltana. Mieleni napsahti abstraktin taiteen tilaan ja tajusin, että tää voisi olla mun juttu. Tästä mä todella tykkään. Tuossa maalausillassa ei varsinaisesti opetettu mitään, mutta silti opin ihan valtavasti. Pääsin kokeilemaan akryylimaaleja ja tykästyin kovasti. Lisäksi näin ja koin, miten maalauksia voi toteuttaa hyvinkin erilaisilla tekniikoilla ja värimaailmoilla sekä sen, miten hienosti tunteita voi välittää taiteen avulla. VAU!

Pari päivää tuon illan jälkeen marssin kauppaan ja ostin jättimäisen säkillisen akryylimaaleja, siveltimiä, palettiveitsiä, paperia ja canvaaseja. Aloitin kokeiluni. Rakastuin.

Rakkaudella,