Tsau täältä Aurinkorannikolta! Näköjään mun bloggailuinto on ollut vähissä sekä aika kortilla, kun viimeisin teksti on syyskuulta 2019, heh! Viime vuosikymmeneltä vallan! Sen sijaan oon kyllä ollut aktiivinen instassa ja facebookissa, mutta nyt on aika päivittää blogikin tälle vuosikymmenelle. BANG! Reilu kolme kuukautta Fuengirolassa on vierähtänyt vauhdilla, voisin seuraavassa postauksessa kirjoitella lisää tästä meidän talvehtimisesta ja mun taidehommistani täällä, mutta otetaan ensiksi tapaus taiteilijan käyntikortit.

Mä sain viime viikolla naisyrittäjien aamupalatapaamisessa kuulla, että viikon kuluttua Smart Work Plazan tiloissa järjestetään Espanjan suomalaisten yrittäjien kevään kick-off tapahtuma, joka siis oli nyt tämän viikon tiistaina. Tuolla aamupalatapaamisella taas kerran harmittelin, ettei mulla vieläkään ole omia käyntikortteja. En vaan ole saanut aikaiseksi tilata niitä mistään. Tästä kick-off tapahtumasta kuullessani päätin, että siellä mulla tulee olemaan käyntikortit mukanani. Tajusin, etten ehdi niitä mistään enää tilata enkä oikeastaan edes halua tilata. Halusin tehdä ne itse. Mitkäs olisi sen paremmat käyntikortit taiteilijalle kuin itsemaalatut, uniikit käyntikortit!?

Viime viikon perjantaina kävin poikien kanssa ostoksilla Miramar-ostoskeskuksessa ja ostin samalla nipun hieman paksumpaa paperia toivoen, että meidän tulostin suostuu imaisemaan sen sisuksiinsa. Jo samana iltana mä kehittelin käyntikorttini tekstin, pallottelin sitä muutamien ystävien kanssa ja hioin sen valmiiksi. Tämän jälkeen printtailin tekstit eka kokeeksi tavalliselle paperille, muutin vielä aavistuksen fonttien kokoja ja sitten printtasin tekstit sille paksulle paperille, onnistui! Mun tosin piti käsin syöttää ne paperit meidän tulostimelle, mutta toimi, jeeee! Olin siis asetellut kymmenen kertaa sen saman tekstinpätkän yhdelle paperille ja tulostelin niitä 15 kappaletta, eli 150 käyntikorttia.

***

Perjantain ja lauantain välisenä yönä sitten maalailin niitä printtien kääntöpuolia puoli neljään asti yöllä, huh mikä homma! Eli maalasin siis paperit kokonaisina, mutta silti siinä kesti hurjan kauan.. mutta TADAA! Käsinmaalatut, uniikit käyntikortit. Tämän jälkeen jätin paperit kuivumaan ja menin nukkumaan. Sunnuntaina sitten vein paperit parvekkeelle, suihkuttelin ne kevyesti vernissa-spraylla suojatakseni maalipinnat ja kuivattelin teokseni kasuaalisti pyykkinarulla. Sunnuntai-iltana ja maanantaina leikkelin paperit korteiksi, ihan omin pikku kätösin. Jälkihän ei tällä tekniikalla ole mitään millintarkkaa ja joka kortista tulee vähän eri kokoinen ja ehkä eri muotoinenkin, mutta mun mielestä se just tekee niistä niin persoonalliset. 150 korttia, joista jokainen on täysin ainutlaatuinen, ah! Pieni ongelma aluksi oli se, että kortit päällekkäin pinottuina hieman tarttuivat toisiinsa ja tuossa tuoksinassa muutama kortti meni pilalle, kun maalipinta tarttui kiinni toisen kortin tekstipuoleen ja teksti meni pilalle. Maali- ja vernissapinnan tahmeuskin hävisi muutaman päivän kuluttua, eli vinkkinä muille diy-käyntikorttien tekijöille: anna vernissapinnan kuivua tarpeeksi monta päivää ennen kuin leikkelet kortit ja pinoat päällekkäin.

Oon oikeasti tosi tyytyväinen lopputulokseen, kyllä näitä kelpaa jaella! Oonkin jo saanut monelta ihastunutta palautetta käyntikorteistani, sekä siellä kick-off tapahtumassa että muuallakin. Ideaa saa tosiaan mun puolesta vapaasti käyttää, en oo itsekään varmastikaan ensimmäinen joka on tehnyt omakätisesti käyntikorttinsa enkä myöskään viimeinen, toivottavasti! Pääasia, että teet just sun näköiset kortit, niin ne kyllä muistetaan!

 

Mitä mieltä sä oot näistä mun käyntikorteista? Minkä värisen valitsisit itsellesi?

 

Ihanaa päivää toivotellen, Riika